Trendmanó

Trendmanó

A Római Birodalom könyve

Itt a következő bookazine a manó "fordítóműhelyből".

2021. május 18. - trendmanó
Újabb olyan bookazine, amit jó volt fordítani.
Minden idők egyik legnevezetesebb és legjelentősebb birodalma volt.
A rómaiak meglehetősen jól dokumentálják életmódjukat és katonai sikereiket, így ezt a bookazine-t is érdemes szerintem böngészgetni.
Az ókori Rómában megtalálhatók a modern civilizáció gyökerei, gazdag kultúrája, lenyűgöző mitológiája és szövevényes politikai rendszerei pedig még ma is vonzzák embereket.
romaiak_bookazine_cimlap.jpgPrint és elektronikus formában is hozzáférhető.

Fáraók

Most jelent meg a Fáraók című bookazine, a 12. kötet, amit én fordítottam. Ez már kerek egy tucat!

Az ókori Egyiptom több mint 3000 éven át fennállt, és mintegy 170 fáraó uralkodott ott. A fáraó, akit közvetítőnek tartottak az istenek és az emberek világa között, szent hatalmát a halálával az új fáraóra ruházta át, és ő maga istenné vált. De milyen volt a mindenható uralkodók mindennapi élete? Milyen kötelezettségeik voltak, és a vallás meg a politika együttese hogyan egyesített, illetve osztott meg egy országot?

Sok kérdés, sok érdekes válasz.
Olvasni és a képeket nézegetni is érdemes. Nekem az egyik kedvencem.
faraok_cimlap.jpg
Itt találhatjátok meg: újságárusok, könyvesboltok, online könyvesbolt felületek

 

A történelem legnagyobb rejtélyei

Megjelent egy újabb bookazine, A történelem legnagyobb rejtélyei. A korai évszázadoktól a modern időkig sok olyan rejtély keletkezett, amely még mindig foglalkoztatja az embereket. Ez a kötet sorra vesz ilyen talányokat, összeszedi, mit tudunk ezekről, vajon ma megfejthetők-e. Előre elárulom, nem feltétlenül, de mégis nagyon izgalmas végigkövetni ezeket a történeteket!

cimlap.jpg

Mi történt a híres III. Richárd két kis unokaöccsével? Hogyan halt meg II. Lajos, az őrült bajor király? Mi derült ki a híres Hasfelmetsző Jackről? Hová tűnt egy 16. századi angol kolónia Amerikában? Mire véljük Stonehenge óriási kőoszlopait? Mi a húsvét-szigeti hatalmas kőszobrok szerepe és hogy kerültek oda, ahol vannak? Milyen titkos adatok vannak a rádiózást zavaró zajokban? Mi a helyzet a Bermuda-háromszöggel?

Ez csak néhány a bookazine-ban szereplő rejtélyek közül, még más, továbbgondolásra érdemes, titokzatos, megfejtetlen történések sorakoznak az oldalakon; aki nekilát az olvasásnak, nem fog unatkozni.

Én sem unatkoztam fordítás közben, és volt ezek közt olyan rejtély, amelyről korábban nem is hallottam.

Szerintem érdemes elolvasni. :)

Az okkult története

Itt a bookazine sorozat újabb kötete: Az okkult története. Összegyűjtve benne van mindaz, amit erről a témáról tudni érdemes.

okkult_cimlap.jpg

Nem kell ahhoz feltétlenül hinni a tenyérjóslásban, a misztikus tanokban vagy épp a spiritiszta szeánszban, hogy elolvassuk, mindenképpen érdekes.

Az okkultizmus kezdetei mélyen visszanyúlnak a múltba, eredetét homály fedi. Ez a bookazine a régi koroktól egészen a 20. századig göngyölíti fel a paranormális, meghatározhatatlan jelenségek rejtélyei. Bemutat olyan híres okkultistákat is, mint I. Erzsébet brit királynő udvari mágusa, John Dee, a próféta Nostradamus vagy Aleister Crowley, akit a korabeli sajtó „a világ leggonoszabb emberének” nevezett.

Kalauz lehet mind az okkult iránt érdeklődő, mind a témát kétkedéssel fogadó olvasók számára, közérthető formában. Választ kaphatunk olyan kérdésekre, mint hogy milyen rúnák, csillagjegyek és rituálék álltak a Harmadik Birodalom felemelkedésének és bukásának hátterében, vagy hogy milyen hatással volt az „őrült szerzetes”, Raszputyin sötét ereje az orosz cári családra.

A fordítása izgalmas munka volt, most már én is a témakörben tájékozott manó vagyok. :)

Olvassátok - nyomtatott és elektronikus formában is elérhető.

süti beállítások módosítása