Trendmanó

Trendmanó

A pogányság története

2022. január 15. - trendmanó

Ismét megjelent egy érdekes bookazine : A pogányság története. Lapozgassátok, mert érdemes! Jó szívvel ajánlom és fordítani is izgalmas volt.

Mi a különbség pogány és pogány között? Az első esetben az ősi politeista és panteista vallások követőinek történelmi meghatározására használjuk, a kereszténység előtti egyiptomiakra, görögökre és rómaiakra, keltákra és skandinávokra, valamint angolszászokra. Ők és vallásaik egyes esetekben már századokkal előbb léteztek, mielőtt a kifejezés használatba került.
Aztán a 20. században a kifejezés újjászületett. A mai pogányok átértelmezték a saját használatukra, hogy leírják vele az általuk gyakorolt, múltban gyökerező kortárs vallások gyűjteményét.

poganysag_cimlap.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://trendmano.blog.hu/api/trackback/id/tr6116813732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása