Trendmanó

Trendmanó

A Korona igazi története

2020. május 14. - trendmanó

Megjelent az újabb bookazine, ez már a nyolcadik a sorban: A Korona igazi története. Nagy-Britannia leghosszabban regnáló uralkodója II. Erzsébet királynő lett 2016. október 31-én, amikor meghaladta a dédnagyanyja, Viktória királynő 63 év, hét hónap és két napos rekordját. Még azon a héten a Netflix kibocsátotta A korona című szókimondó életrajzi sorozatot a királynő életéről, korai házassági konfliktusaitól a kezdő alkotmányos uralkodóként töltött éveiig. De vajon ez a sok díjat nyert drámasorozat ténylegesen mennyire gyökerezik a valóságban?

korona.jpg

Az olvasó bekukkanthat a Buckingham palota kapui mögé, kiderítheti, milyen is volt valójában a királynő élete. Megismerheti a valóságot Erzsébet és Philip Mountbatten kapcsolatáról, a házasságuk korai éveit mérgező nehézségektől és pletykáktól kezdve az eltérő szülői hozzáállásukig, és elsőszülött fiuk, Károly magányos gyerekkoráig. Ezenkívül meg lehet azt is tudni, hogyan tett tönkre egy királyt egy románc (erről, vagyis VIII. Edwardról és Wallis Simpsonról esett szó korábban itt a blogon), hogyan nyílt meg az út II. Erzsébet számára, valamint hogyan törte össze egy tiltott szerelem Erzsébet szeretett húgának, Margit hercegnőnek a szívét.

Már kapható a könyvesboltokban, és megrendelhető a könyves online felületeken is, postázással. Elektronikus, letölthető verziót is lehet belőle venni.

És hát ki fordította? Persze, hogy egy bizonyos manó. :)

süti beállítások módosítása